Sayfalar

3 Temmuz 2017 Pazartesi

İyinin İçinde Ki Kötüye Dair

Yaptığın iyiliği başa kaktığın için, o iyilik senden kaçtı ve beş para etmez bir değerle değersizleşti. Şimdi yaptığın iyiliğinde yüzü asık, iyilik yaptığını sandığın karşında ki kişininde, öyleyse düşün, düşün öyleyse, sen yaptığın iyilikle kalbinde huzuru yakalayanlardan değilsin.

Sen iyiliği bile kendinden uzaklaştırabilen,iyilikle bile kalbine bir parça huzur bırakılmaya layık olmayanlardansın. Günümüz zamanı hızlanmış teknoloji denen şey gelişmiş olabilir. Oysa değişmez değiştirilmeye çalışılsa bile değiştirecek olanların ömrü yetersiz kalacak kesin kanunlar esas kılınmış hükümler vardır.

Madem ki ömür bazı şeyleri bazı istenilen düzeye ulaştırmaya yetersiz kalıyor. Öyleyse yine düşün, düşün öyleyse yine, sen yaptığın iyiliği başa kaktığın için ömür ağacında ki tomurcuklar daha filizlenmeden meyvesi damağına lezzet vermeden senden alıkoyulup düşünesin diye soğuk alıyor.

Aldırma sen bu dünya için fazla iyisin diyenlere, cehennemin eşiğine getirildiklerinde, meğer o dünya bir hiçmiş fakat yapılan en ufak bir iyilik bile o dünyadan baki imiş diyebilecekler mi?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder