Sayfalar

22 Temmuz 2017 Cumartesi

Hipokrat Türk Olaydı..



Hipokrat, Türk olaydı. Sağlık sistemi düzelirdi.

Bakın anlatayım.

Şimdi bu, Rum ya, yemini de ona göre etmiş.

Bilmiyorum ama kesin şöyle bir şeydir:

“Hastalara iyi davranacağıma, bilimden şaşmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim” falan. Çerezden bir yemin. Tutsan ne olur, tutmasan ne olur?

Hipokrat, Türk olsaydı... Adı Hipomurat ya da 80’lerde doğduysa Hipokrat Can olurdu.

Yemini de öyle bir ederdi ki tutmasan rezil olurdun. Bak, yemin şöyle olurdu:


“İlaç firmalarından ilaç başı komisyon alıp masraflarını ilaç firmalarına ödettireniiin, hastaya hastanede bakmayıp muayenehanesine geldiğinde ilgileneniiin, zaten ameliyat için devletten maaş aldığı hâlde gariban adamlardan bıçak parası adı altında rüşvet alanııın, medikal cihaz alımlarında rüşvet yiyeniiin, tarikatıyla birlikte hastane zinciri kuran bakanlarııın, eşinin üzerine hastane zinciri kuran ve kuracak olan tüm politikacılarııın, doktorluk diye başlayıp sonra tüccar olanııın, özel hastanelerde hiç gerekmediği hâlde ekstradan tomografi, tahlil isteyeniiin, asistanlarına iş öğretmeyip yerine adam yetiştirmeyeniiin, gelen gariban hastaya insan gibi davranmayanııın, mesaisinden erkenden kaçıp muayenehaneye gideniiin ta sülalesini, anasını, avradını eşekler...” 

Aartııı, bitmedi, “Ben öyle sağlık çalışanının sülalesini şarap şişesine koyup, yukarıdan aşağıya çalkalayıp aşağıda kalanları şu şekilde, yukarıda kalanları da bu şekilde...” diye devam eden bir küfürle biten bir yemin etseydi, sağlık sistemi düzelmiş olurdu. Üstüne üstlük –şu anda Hipokrat yeminini bilen yok ama– tüm vatandaş ezbere bilirdi.

Dohtur Bey, bennen garibanım diye ilgilenmiyon ama Hipokrat var ya, senin yedi ceddini...

Ahmet Şerif İzgören

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder