Sayfalar

1 Ağustos 2017 Salı

Okumayan Bir Kız Bul !



Onu bir bar taburesinde yorgun sefalet içinde bul. Lüks bir gece kulübünün rengarenk ışıklarında sigara dumanında sarmalanmış, sarhoş ve terli bir şekilde bul onu. Onu bulduğun yerde ona gülümse. Onunla konuşurken zamanı insanları unut. Oyala onu gereksiz önemsiz şeylerle. Ve içten bir şekilde gülümse. Gecenin sonunda onu dışarı çıkar. 

Yorgunluğunu görmezden gel. Filmlerde ki gibi, yağmurun
altında bir sokak lambasının zayıf ışığında öp onu. Evine götür. Sevişmeden bırakma. Becer onu. Bir şekilde farkında olmandan bir anlaşma yapacaksınız ve yavaş yavaş gelişen ilişki seni endişelendirecek. Ortak bir nokta, zemin bul Sushi gibi veya halk müziği. Bu zemin üzerine aşılmaz bir kale inşa et. 

Bunun için elinden geleni yap. Kötü havanın içine her zaman çekilirsin ya da gece uzar. Gereksiz şeylerden konuşun. Küçük düşünme yap. Aylar farkedilmeden geçsin. Beraber yaşayın. Evi beraber dekore edin. Ufak sebepler yüzünden onunla kavga et mesela duş perdesini yüzünden. Bir yıl fark etmeden geçti bile. Bunu fark et.

Aksi takdirde boşa zamana geçecek ve muhtemelen evleneceksin. Onu yemeğe çıkar kırk beşinci kattaki bir restorantta götür, tüm anlamlardan çok uzağa. Şehrin güzel bir görünümü olduğundan emin ol. 

Mahcup bir şekilde garsona bir kadeh şampanya içinde mütevazi bir yüzük getirmesini iste. O fark ettiğinde, coşkulu ve tüm samimiyetinle ona teklif et. Eğer kalbi fazla hızlı çarpıyorsa ve düşecek gibi hissediyorsa endişelenme. Sen aynı şeyleri hissetmiyorsan da fazla endişelenme. Bırak sizi alkışlasınlar. Eğer ağlarsa, hayatında hiç bu kadar mutlu olmamış gibi gülümse. O yapmazsa sen yinede gülümse.

Yıllar fark edilmeden geçti. Bir kariyer edin, bir iş değil. Bir ev satın al. İki süper çocuk yapın. Onları iyi yetiştirmeye çalışın. Sık sık başarısız olacaksın. Sıkılgan bir kayıtsızlığın içine düşeceksin. Berbat bir üzüntü içine düşeceksin. Orta yaş bunalımına gireceksin. 

Yaşlanmak. Bazen mutlu, ama çoğunlukla boş ve ruhani hissedeceksin yürürken geri dönüşü bulamayacak gibi hissedeceksin veya rüzgarın seni çok uzaklara uçuracağını. Ölümcül bir hastalıkla sözleşme yapacaksın. Öl ama sadece cahil kızı gözlemledikten sonra kalbin tereddüt etmeden önemli bir tutkuyla hiç kimse senin hayat hikayeni yazmayacak, ve o da ölecek, çok hiçbir şey onun kapasitesi sevmeyi çıkan sadece bir hafif ve temperli üzüntü ile.

Kahretsin ki bunları yapmalısın, çünkü hiçbir şey okuyan kızdan kötü değildir. Yap diyorum çünkü arafta bir hayat cehennemdeki bir hayattan iyidir. Yap çünkü okuyan bir kız bir kelime dağarcığına sahip bu tarif edilebilir şekilsiz hoşnutsuzluk yerine getirilmemiş bir hayat- bir kelime bu dünya doğuştan gelen güzelliği ayrıştırır ve erişilebilir bir gereklilik yerine yabancı bir harikası yapar . Okuyan bir kız Onu seven birinin yanıltıcı ve ruhsuz söylemleri arasında ayıran bir kelime için iddia bırakır. Ve anlaşılmaz çaresizlik içinde kalır onu çok seven. 

Kelime haznesi, kahretsin ki , beni anlamsız safsata bir aptal yapar. Yap, çünkü okuyan kız söz dizimini bilir. Edebiyat, hassasiyet anlarında sana edebiyatı öğretir. Okuyan kız hayatın düzlemsel olmadığını bilir;bunalımın hayal kırıklığı akışı ile birlikte geldiğini bilir ve haklı olduğunu bilir. Onun gibi akıllı bir kız nefes alışından bile yalan söylediğini anlar. 

Okuyan bir kız parantez içinde bir anlık öfkesiyle ve birine olan kini, acısıyla yaptığın davranış farklılıklarını alışkanlıklarının değiştiğini bile algılaya bilir. Kocaman bir bavula eşyalarını sığdırıp giderken gönülsüzce de olsa sana veda edebilir. Senin hayatın ise bir döngü içerisine girer çalışır, çalışır ve çalışırsın.

Hayatını böyle bir ritmde sürdürür ve sonlandırırsın.

Charles Warnke’e ait olup wattpad üzerinden NywAvin adlı kullanıcının çevirisidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder