Birçok insanın hayatını olumsuz etkileyen unutkanlığın aslında basit yöntemlerle üstesinden gelinebileceğini belirten uzmanlar,kitap okumanın bu önlemlerin en etkilisi ve basiti olduğunu ve unutkanlığı rahatlıkla ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytekin Sır, depresyon hastalığı olan insanlarda karamsarlık, ümitsizlik, hayattan zevk almamanın yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve unutkanlığın da ortaya
çıktığını belirtti.
Doç. Dr. Sır, depresyondaki insanların dikkatlerini bir noktaya toplayamadıkları için gündelik olayları çabuk unuttuklarını kaydetti.Günlük hayatta aşırı gerginlik, endişe, birçok şeyi bir anda yapma ve telaşın, kişide unutkanlığa yol açtığını anlatan Doç. Dr. Sır, “Birçok şeyi unutan insanların psikolojik hastalığı da olabilir” dedi.
Okumak Alzheimer riskini azaltıyor. Aynı şekilde kişilerin sosyal toplantılara katılmasının Alzheimer hastalığını önleyebilecek bir durum olduğunu belirten uzmanlar, başta Alzheimer olmak üzere tüm bunama hallerinin geleneksel olarak yaşlılığın getirdiği bir durum olarak algılandığına dikkat çekiyor.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Talaslıoğlu, yaşam boyunca alınacak küçük tedbirlerin Alzheimer hastalığının önüne geçebileceğini söyledi.
Talaslıoğlu, “Her gün kitap okunması, zihinsel egzersize beden egzersizi kadar önem verilmesi, görsel belleğe yönelik egzersizler yapılması, zekâ oyunlarının oynanması, sosyal toplantılara katılınması Alzheimer riskini ciddi manada azaltır.” diye konuştu.
kaynak: http://kisiselbasari.com/
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder