Sayfalar

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Aradığınız bir kitap mı var?





Ne okuyacağınıza karar vermekte zorlanıyor musunuz? Yoksa sizinle aynı okuma zevkine sahip arkadaşlar mı edinmek istiyorsunuz? Sevdiğiniz yazarlar ne okur hiç merak ettiniz mi?  Tüm okurlar, yazarlar, çevirmenler geleceğin sosyal okur platformu "neokur.com"da buluşuyor! Peki, nedir bu neokur.com?

neokur.com, içerisinde “ kitap okumak” ile ilgili hemen hemen her şeyin olduğu, “okuyan” insanların “okumak” fiili etrafında toplandığı bir sosyal platformdur.  Okurlar (üyeler), neokur.com’da kendi dijital kitaplıklarını
oluşturabilirler. Her üyenin “okudum”, “okuyorum”, “okuyacağım” isimli dijital kitaplıklar vardır. Okur isterse kendi keyfine göre adlandırabileceği dijital kitaplıklar da oluşturabilir. Neokur.com okuyucunun ilgilendiği kitap türlerine göre kitap tavsiyelerinde bulunur ve okuyucunun sevdiği tarzda kitap okuyan diğer okurları ile iletişime geçmesini sağlar.

Okurlar istedikleri konu başlıkları altında gruplar kurabilir ve bu gruplar sayesinde etkinlikler düzenleyebilirler. Bir kitap hakkında yorum yapabilir, kitabı tag’leyebilir ve kitabı oylayabilir. Aynı zamanda diğer okurların oylarını ve yorumlarını inceleyerek kitabı okuma yönündeki kararını tekrar gözden geçirebilir.



Ayrıca neokur.com üyeleri edebiyata dair güncel haberleri ve ilgili etkinlikleri günü gününe takip edebilirler. Okur istediği yazarları, çevirmenleri ve yayın evlerini beğenebilir. Bu sayede okur, yazar, yayın evi ve çevirmen neokur.com’da organik bir bağ kurar.

neokur.com, okuyan insanları bir araya topladığı gibi aynı zamanda ne okuyacağı noktasında kafasında soru işareti olanları da okumaya yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Şu an için sadece Facebook veya e-mail adresi ile üye kabul eden neokur.com çok yakında kullanıcılarına Twitter ve Google ile de giriş yapma imkanı sunacak. Bu sayede okurlar yeniden profil oluşturma zahmetinden de kurtulmuş olacaklar.

Tasarımsal ve işlevsel olarak okurları bir araya toplayarak okuyan insanlardan oluşan bir sosyal platform oluşturmayı hedefleyen neokur.com, yayın hayatına Beta sürümü ile başladı. Her geçen gün gelişimini sürdüren Neokur.com Türkiye’nin ilk ve tek sosyal okur platformu özelliği ile tüm kitapseverleri bekliyor.

Aradığınız kitabı bulmak için tıklayın!




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder